Magasinet for Bedriftsprofilering

Hva er Pantone farger og CMYK?

Når vi spør etter logoen din, spør vi også ofte om PMS koden. Dette for at vi skal kunne gjengi riktig farge på produktene du skal trykke din logo.

Dette systemet brukes på trykkeri når du trenger en farge som ser konsekvent lik ut. Tenk på PMSfarger, eller Pantonefarger som de helst kalles, som bøtter med maling. En PMS farge er en bøtte med farge.

Vi bruker Pantone fargeskala som beskriver over 1000 fargenyanser. For at vi skal treffe den fargen kunden ønsker må vi derfor ha et PMS-nummer.

 

Pantone-fargene skrives slik Pantone 1485 C eller U, avhengig av type papir den skal trykkes på. Siden fargene fremstår litt forskjellig på bestrøket og ubestrøket papir, har Pantone to versjoner av fargene – for nettopp de to papirtypene. “C” betyr at fargen er for bestrøket (coated) papir og “U” betyr at den er for ubestrøket (uncoated) papir.

Previous slide
Next slide

Hvordan finne PMS farge?

For å konvertere CMYK til Pantone eller for å finne den nærmeste fargen er det bare å skrive in CMYK verdiene i de respektive feltene Cyan, Magenta, Yellow og Key, trykk så på «Utfør kalkulering» knappen eller hvor som helst på skjermen for at resultatet og de korresponderende fargene skal vises.

 

CMYK til Pantone farger

CMYK til Pantone konverterer – Kalkuler.com

https://www.kalkuler.com › kalkulator › farger › fra-C

 

Trenger du å gjøre om din CMYK kode til Pantone/ PMS, kan du gjøre det i kalkulatoren under:

Hva står CMYK for?

CMYK (CMYK) er en fargemodell som brukes i forbindelse med trykk og reproduksjon, og firefargers separasjoner brukes til et 4-fargetrykk. Trykkfargene er cyan, magenta, gul og svart. Blanding av disse fire fargene er nok til å skape en troverdig kopi av en original (bilde, illustrasjon el.

Les flere artikler fra profileringsartikler as

Skriv til oss